Utforsk Hilmarfestivalen 2023

Utforsk Hilmarfestivalen 2023

Publisert av Roar Hagen-Diez den 08.11.23.


Dette er en enestående mulighet til å ta en pause fra hverdagen og fylle på med ny innsikt – enten det er i arbeidstiden eller i helgen. Hvis du er nysgjerrig på de mangfoldige temaene som skal utforskes, kan du dykke ned i detaljene ved å lese hele seminarprogrammet her
Festivalen forstår verdien av en integrert opplevelse, og derfor veves seminarprogrammet sømløst sammen med et bredt utvalg av kulturelle innslag. Dagspass eller festivalpass gir tilgang til en rik palett av aktiviteter, inkludert seminarene, live konserter og forestillinger. For de som ønsker å sikre seg full adgang til festivalens tilbud, kan festivalpass kjøpes her
Festivalen sparkes i gang med en lysvandring, en kostnadsfri konsert av Kulturskolens talenter, lyskunst som lyser opp Torget, og en åpning av kunstutstillingen HilmArt. På hovedscenen vil det være en særegen konsert med Sigrid Moldestad og Trøndelag symfoniorkester.

Musikkentusiaster kan glede seg over et spennende konsertprogram som strekker seg fra folkemusikk med Hekla Stålstrenga til energisk spilleglede fra Hoven Droven, samt unike opplevelser som Hilmarkonserten med Jørgen Nyrønning. Charlotte Audestad står også på plakaten, og lover å levere en uforglemmelig musikalsk opplevelse.

For de med en forkjærlighet for kunst, byr Hilmarfestivalen på et rikt utvalg av kunstopplevelser. Barn og unge er også vel tatt hånd om med et variert tilbud skapt i samarbeid med lokalsamfunnets kulturhjerte. Festivalen lover ikke bare seminarer, men en helstøpt kulturopplevelse.

Gå ikke glipp av årets Hilmarfestival – der musikk, læring og samhold går hånd i hånd for å skape magiske øyeblikk. Og for en smakebit av hva som venter, kan du ta en titt på høydepunktene fra de to første seminarene av de 22 som er planlagt i seminarprogrammet. Bli med på en feiring av kunnskap og kultur på Hilmarfestivalen 2023.

Hilmarfestivalen er Midt-Norges største kulturarvsfestival, som ivaretar arven etter felespilleren Hilmar Alexandersen fra Steinkjer. Tema for årets festival er «Vilje til å skape». Viljen til å skape opplevelser, musikk, dans, kunst og fortellinger som driver oss framover!