Verdals Kulturpris 2023 går til Roald Veimo

Verdals Kulturpris 2023 går til Roald Veimo

Publisert av Roar Hagen-Diez den 14.12.23. Oppdatert 15.12.23.

Den prestisjefylte prisen gis som en æresbevisning for å markere Veimos særlige og fremragende arbeid.

Roald Veimo, en kjent figur i Verdal, han har gjennom flere tiår vært en viktig stemme i bevaringen og formidlingen av lokalhistorien. Hans imponerende verk inkluderer en lang rekke publikasjoner, fra detaljerte artikler i Verdal historielags årbøker til engasjerende foredrag og utstillinger som har kastet lys over Verdals rike kulturarv.

Hans nyeste verk, "Fra legd til leilighet – glimt fra utviklingen av eldreomsorgen i Verdal," utgitt i 2022, er en dyptgående utforskning av historien og utviklingen av eldreomsorgen i området. Boken ble utgitt i forbindelse med åpningen av Verdal bo- og behandlingssenter, og har allerede mottatt ros for sitt bidrag til forståelsen av lokalhistorien.

Veimo har også blitt fremhevet for sine regelmessige bidrag til lokalavisen Innherred, hvor han har delt både eldre og nyere historier om Verdals samfunn. Hans skriverier har ikke bare beriket lokalbefolkningens kunnskap, men også forsterket en følelse av identitet og fellesskap i regionen.

Kulturprisen ble offisielt overrakt til Roald torsdag 14.12. hvor samfunnsmedlemmer og kulturpersonligheter var samlet for å feire hans prestasjoner.

"Roalds lidenskap for lokalhistorie og hans evne til å formidle det på en måte som engasjerer hele samfunnet, gjør ham til en eksemplarisk mottaker av årets kulturpris," uttaler en talsperson for Verdal kommune.

Nord-Trøndelag Historielag sender sin hjerteligste gratulasjon til Roald Veimo.

Foto: Odin Nordtømme, Innherred.